TRIMIS ÎN JUDECATĂ. Cioacă a tranşat-o pe Elodia în cadă, în timp ce copilul lor era în casă

Data publicării:
cristian 20cioaca 20mediafax-46639

Actualizare 15.58. Cristian Cioacă a fost transferat la Penitenciarul Colibaşi. Primul termen al procesului va avea loc la Tribunalul Argeş în 4 martie.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă şi-a lovit soţia, pe Elodia Ghinescu, loviturile ducând la decesul acesteia, potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

Ulterior, Cristian Cioacă a transportat cadavrul în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde.

Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constatat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuțit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj și perdeaua de duș”, au stabilit procurorii.

În noaptea săvârşirii infracţiunii, copilul minor al cuplului se afla în apartamentul în care locuiau cei doi soţi.

Citiţi şi

APĂRARE. Cristian Cioacă le cere procurorilor s-o caute pe Elodia printre persoanele amnezice sau cu dizabilităţi

În zilele următoare, Cristian Cioacă a adunat în saci din polietilenă toate obiectele vizibil sau potenţial purtătoare de urme de sânge şi le-a aruncat într-o râpă situată la 4,6 kilometri de Poiana Braşov pe direcţia Râşnov, unde au fost găsite în data de 08.10.2007, scriu procurorii în rechizitoriu.

„Întrucât operaţiunile de spălare a urmelor de sânge de pe suprafaţa peretelui comun dintre dormitorul matrimonial şi baia aferentă nu erau satisfăcătoare (din perspectiva cercetării la faţa locului care avea să se desfăşoare în perioada următoare în apartament), inculpatul a acoperit zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor de sânge cu un strat suplimentar de glet şi unul de vopsea lavabilă. Totodată, a instalat o nouă perdea de duş în baia aferentă dormitorului.

Ulterior datei de 2 septembrie 2007, inculpatul a desfăşurat o operaţiune amplă de manipulare a persoanelor din anturajul său şi al soţiei sale, prezentând tuturor celor cu care intra în contact dovezile găsite la acea dată de un martor pe calculatorul familiei Cioacă-Ghinescu, referitoare la relaţia extraconjugală a victimei şi vacanţa pe care şi-a petrecut-o împreună cu o altă persoană în Dubai.

Scopul acestui demers era asigurarea unui curent de opinie nefavorabil victimei, care ar fi justificat ipoteza unei plecări voluntare de la domiciliu şi deturnarea atenţiei de la aspectul esenţial, respectiv varianta uciderii acesteia de către inculpat”, mai scriu procurorii.

În 5 septembrie 2007, Cioacă a anunţat oficial dispariţia soţiei sale.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Argeş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri