TROCUL DE FUNCȚII. Ce urmează după ce liberalii au pierdut Justiția?

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-09-12h39m11s117

Discuția a pornit de la o declarație a jurnalistului Emil Hurezeanu, făcută în ediția de marți a emisiunii „Jurnalul de seară”.

Eu nu cred că se poate face troc politic cu serviciile de informații. Înseamnă că e o nebunie totală în România. Pot să vă spun că, de aseară, până azi dimineață, toată lumea a făcut calcule pe câți parlamentari contează. Grupurile parlamentare nu sunt chiar așa unite cum cred liderii partidelor politice. Domnul Hrebenciuc a făcut calcule foarte aplicate. În ideea în care se retrage PNL de la guvernare, a vrut să vadă dacă PSD poate să rămână pe poziție, în cazul în care liberalii ar depune o moțiune de cenzură. După ce s-a întâmplat zilele acestea, PSD-ul poate să propună orice PNL-ului, că vor rămâne ancorați în proiectul USL. În politică nu se fac cadouri, în politică puterea se cucerește”, a declarat deptatul PDL Florin Popescu.

Politologul Andrei Țăranu a precizat că trocul politic nu este nou în România și a existat și în timpul Guvernului Tăriceanu.

Trocul politic a devenit, la nivel instituțional, mai degrabă o regulă decât o excepție. A existat și în perioada domnului Tăriceanu, când trocul era absolut fulminant. Trocul instituțional este cel care înlătură încrederea cetățenilor în instituții. În spatele acestui troc care s-a petrecut acum sub ochii noștri avem de-a face cu o decădere a democrației. În vară nu a căzut atât de mult cât a căzut acum”, a declarat Andrei Țăranu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri