Tudorel Toader continuă mesajele pe Facebook: îl atacă pe Adrian Severin. Ce a scris fostul europarlamentar

Data actualizării: Data publicării:
161114_ADRIAN_SEVERIN_ICCJ_02_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, continuă să posteze duminică dimineață mesaje pe Facebook. De această dată, el l-a atacat pe Adrian Severin. Reacția ministrului a venit după ce fostul europarlamentar l-a numit „un decident impotent, laş, tranzacţionist sau iresponsabil”.

„La câte interese are în justiție, mai nou vorbește și un anume Severin!”, a scris Toader, pe Facebook, duminică dimineață.

Replica ministrului Justiției a venit după ce, cu câteva ore înainte, Adrian Severin a postat un mesaj critic la adresa lui.

Dacă o problemă urgentă nu este soluționată urgent de un decident impotent, laș, tranzacționist sau iresponsabil, înseamnă că ea nu este urgentă. Așa ne învață filosoful Tudorel”, a scris fostul europarlamentar.

După ce a venit replica ministrului, Severin a reacționat din nou: În lipsă de argumente ministrul Toader adoptă metoda atacului la persoană. Rușine! Am interesul edificării unei justiții echitabile. Opusul celei păstrate de Dl Toader.”

În mesajul său de astăzi, Tudorel Toader face referire la faptul că Adrian Severin are o condamnare de 4 ani închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. El a fost eliberat condiţionat în februarie 2017, după ce a executat efectiv un an şi trei luni din pedeapsă.

DNA îl acuză pe fostul europarlamentar PSD că „în perioada martie 2007 – noiembrie 2010, a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte, din Parlamentul European, un număr de 20 de contracte de consultanță cu firmele menționate, create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii. Firmele respective erau controlate de europarlamentar prin intermediul asistenților săi Jugănaru Anne-Rose-Marie, Tiugea George-Vadim și o altă persoană, iar contractele de consultanță au fost încheiate la puțin timp după ce firmele au fost înființate”.

Citește și Adrian Severin explică întâlnirea cu Victor Ciorbea: „Unde în altă parte să se ducă penalii decât la avocat?”

CEx PSD, săptămâna viitoare. Se decide soarta lui Tudorel Toader

Aseară, ministrul Justiţiei i-a dat replica lui Liviu Dragnea, după ce acesta l-a ameninţat pe tema ordonanţelor de urgenţă. Președintele PSD se arătase nemulțumit că nu sunt adoptate și a declarat că Viorica Dăncilă „trebuie să decidă” dacă îl mai păstrează în funcția de ministru al Justiției sau nu.

„În lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă!”, a răspuns Toader, sâmbătă seară.

Într-o primă postare, ştearsă ulterior, Tudorel Toader explica faptul că sunt obligatorii deciziile CCR pronunţate cu privire la legile şi ordonanţele în vigoare (controlul a posteriori), nu şi cele pronunţate având ca obiect legile adoptate de Parlament înainte de promulgarea acestora (a priori).

Săptămâna viitoare, PSD va organiza un nou Comitet Executiv Național, în care vor decide înlocuitorii Rovanei Plumb și Nataliei Intotero, care vor intra în campania pentru alegerile europarlamentare. Tot atunci s-ar putea decide și remanierea lui Tudorel Toader.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri