Tudorel Toader, despre OUG pe Codurile penale: Deciziile CCR trebuie transpuse în lege de Parlament

Data actualizării: Data publicării:
180105_CSM_TUDOREL_TOADER_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Moțiunea simplă care îl vizează pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, va fi dezbătură lunea viitoare de senatori. Ministrul Justiţiei a venit astăzi în plen, dar preşedintele de şedinţă a anunţat că nu este cvorum. La plecare, ministrul a fost întrebat despre ordonanțele de urgență pentru modificarea Codurilor penale, cerute de mai mulți membri PSD.

Deciziile CCR trebuie transpuse în lege de Parlament”, a fost răspunsul ministrului.

Am citit azi la dvs, la presă, o declarație care a spus că proiecte vor fi reluate în procedură parlamentară. Asta e calea de urmat. Șiți că o lege poate fi adoptată mai rapid ca o ordonanță, prin procedură parlamentară de urgență”, a mai spus Tudorel Toader.

Tudorel Toader a spus că, pentru articole din Codurile penale declarate în trecut neconstituționale, există deja proiecte de lege în Parlament și a precizat că necesitatea transpunerii deciziilor CCR în termen de 45 de zile în lege este valabilă doar pentru legislația activă, nu și în cazul proiectelor de lege.

Întrebat de jurnaliști în legătură cu declarațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora Tudorel Toader „i-a păcălit pe toţi”, ministrul a răspuns: „Este o afirmaţie cam severă, iar eu nu îmi permit să dau un răspuns pe măsură. Nu cred că e necesar să explic eu, necesar e să explice dânşii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri