Tudorel Toader dezvăluie ce va face după ce pleacă din guvern

Data publicării:
171025_COMISIE_LEGI_TUDOREL_TOADER_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi, că sunt șanse mici să devină notar după ce nu va mai fi în guvern. „Voi relua acrtivitatea de avocatură”, a precizat el.

„Structura mea profesională este în domeniul Dreptului penal și nu a Dreptului civil, încât este greu de crezut că mă vezi vedea pe mine făcând acte notariale pe viitor. E greu de crezut că eu voi sta în cabinet și voi face acte notariale. Eu sunt avocat suspendat pe durata cât sunt ministru și, după aceea, voi relua activitatea de avocatură, cu siguranță în zona Dreptului penal”, a declarat Tudorel Toader.

Acesta a făcut precizări și în legătură cu activitatea unuia dintre fiii săi. „Fiul meu nu este notar, este repartizat într-o localitate din Iași. Dar, încă de la momentul repartiției, un distins notar din Iași – chiar președintele Camerei Notarilor – l-a luat asociat. Cabinetul merge foarte bine, iar ei sunt foarte compatibili și au bucuria de a realiza împreună actul notarial”, a spus Tudorel Toader.

Parchetul General a deschis o anchetă pentru abuz în serviciu în legătură cu modul în care Tudorel Toader, ministrul Justiției, a cerut să intre în corpul notarilor publici.

Este vorba despre un dosar in rem. Sunt anchetate suspiciuni de abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Tudorel Toader a solicitat, în august, Uniunii Notarilor să ceară Ministerului Justiției suplimentarea funcțiilor de notar, astfel încât să intre în acest corp profesional în calitate de fost membru al Curții Constituționale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri