Tudorel Toader, după nemulțumirile lui Liviu Dragnea: Nu demisionez!

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul justiţiei Tudorel Toader precizează marţi, într-o postare pe Facebook, că nu intenţionează să demisioneze, după ce presa a relatat despre demersurile sale în vederea obţinerii unui post de notar public la Iaşi şi după ce preşedintele PSD Liviu Dragnea şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu gestul său. 

180222_DECLARATII_TUDOREL_TOADER_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Citiţi şi: Dăncilă şi Regele. Muşamalizarea afacerii Vâlcov

„Simple precizări! După încetarea mandatului că urmare a expirării termenului pentru care a fost numit, judecătorul Curții Constituționale poate opta pentru intrarea în avocatură sau notariat, fără examen - art. 69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea și completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, publicată în Monitorul Oficial al României, nr. 595 din 12 iulie 2018. Nu intenționez să demisionez de la Ministerul Justiției”, scrie Tudorel Toader.

Citiți și: 

Tudorel Toader vrea să devină notar. Controversele cererii sale

Liviu Dragnea, nemulțumit de Tudorel Toader. Ce spune despre o posibilă remaniere

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a cerut admiterea în Uniunea Notarilor Publici, fără examen, la Iaşi, lucru permis, întrucât are calitatea de fost judecător al Curţii Constituţionale. Ulterior, ministrul a cerut suspendarea din Uniunea Notarilor, pentru a nu se afla în incompatibilitate. Ordinul prin care a fost pusă în aplicare decizia de admitere a solicitării lui Tudorel Toader, fiind instituit un post de notar la Iaşi pentru un judecător CCR, a fost emis o săptămână mai târziu, fiind semnat de secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Nicolae Liviu Popa.

Solicitat să comenteze acest demers, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că ar fi fost foarte bucuros dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar fi iniţiat şi dus până la aprobare ordonanţa care ar fi permis actualei conduceri a Inspecţiei Judiciare să-şi continue mandatul până când intră în vigoare noua lege. Dragnea consideră că solicitarea ministrului de a fi admis în Uniunea Notarilor „pune sub semnul întrebării nişte anchete importante care sunt în derulare”.

„Eu am citit asta. În acelaşi timp, am văzut şi solicitarea ca să se suspende imediat, ţinând cont de faptul că este în Guvern. Sigur că eu aş fi fost foarte bucuros dacă domnul ministru Toader ar fi iniţiat şi dus până la aprobare ordonanţa care ar fi permis actualei conduceri a Inspecţiei Judiciare să-şi continue mandatul până când intră în vigoare noua lege şi ca mulţi alţi colegi, oameni pe care i-am văzut supăraţi, şi eu sunt sunt supărat pentru că tocmai se pot pune sub semnul întrebării nişte anchete importante care sunt în derulare. M-aş fi aşteptat să ducă la capăt această procedură săptămâna trecută. Pentru mine este destul de ciudat şi destul de greu de înţeles de ce nu a făcut-o”, a spus Liviu Dragnea, care a precizat că îşi doreşte o discuţie cu Toader pe acest subiect.

(text: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri