Tudorel Toader îi răspunde lui Klaus Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader_gov ro (2)

La scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis i-a adresat critici voalate la bilanțul Ministerului Public - de la care ministrul justiției a lipsit - Tudorel Toader i-a răspuns, pe Facebook, șefului statului, spunând că o face „pentru corecta informare a opiniei publice”.

180222_DECLARATII_TUDOREL_TOADER_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pentru corecta informare a opiniei publice: Art.132 din Constitutie prevede că 'procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului justiţiei'. Nimeni nu a afirmat că procurorii își desfășoară activitatea sub controlul ministrului justiției!”, a scris Tudorel Toader.

„A devenit un obicei în România să se dezbată intens statutul procurorului. În aceste discuții se invocă frecvent articolul din Constituție care stabilește că activitatea procurorilor se desfășoară sub autoritatea ministrului justiției. Vreau să fiu foarte clar aici: sintagma din Constituție este «sub autoritatea ministrului justiției», și în niciun caz «în subordinea ministrului justiției». Se face în mod deliberat o confuzie între aceste două sensuri, tocmai pentru a se induce ideea unui control mult mai amplu asupra procurorilor decât cel prevăzut de Legea Fundamentală. Este doar o încercare de a slăbi independența procurorilor și de a legitima supunerea lor față de voința politicului, fapt inacceptabil”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, la bilanțul Ministerului Public. Detalii aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri