Tudorel Toader prezintă, azi, conținutul dosarului de candidatură al lui Augustin Lazăr

Data actualizării: Data publicării:
augustin lazar tudorel toader_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader prezintă, astăzi, procedura, graficul de numire şi conţinutul dosarului de candidatură ale „celui care ocupă postul de procuror general”. Anunţul în acest sens a fost făcut luni, după ce Augustin Lazăr a făcut public răspunsul CSM conform căruia în dosarul său nu există nicio rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum susţinuse ministrul în argumentaţia în vederea revocării sale din funcţie.

augustin lazar tudorel toader_Photos_Octav_Ganea
Tudorel Toader prezintă dosarul lui Augustin Lazăr / Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

ACTUALIZARE 9.14: „Nu plec de la Ministerul Justiției până nu ofer toate răspunsurile. Nu plec de la minister până nu răspund la toate întrebările”, a declarat, în această dimineață, Tudorel Toader. El a precizat că va vorbi despre dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr, nu despre mapa sa profesională. 


„Mâine voi prezenta procedura şi graficul de numire a celui care ocupă postul de procuror general. Mâine voi face public şi conţinutul dosarului de candidatură”, anunţa, luni, Toader într-o postare pe Facebook.

Argumentul său este că, pentru a observa eventualele neconcordanțe, „preferabil ar fi să cunoaştem şi conţinutul dosarului pe baza căruia a fost aprobat şi semnat decretul de învestitură”.

„În mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie să aibă un conţinut identic!”, ţine să precizeze ministrul Justiţiei.

Ulterior, postării i s-a adăugat şi un post scriptum prin care ministrul menţiona că  nu renunţă la procedura de revocare din funcţie a lui Lazăr.

„Nu renunţ la procedura de revocare a actualului procuror general”, scrie Toader.

De asemenea, el mai notează că este de observat și abordarea diferită de la Palatul Cotroceni - cererea de revocare „nu este oportună politic/ nu este oportună” spre deosebire de cererea de revocare „este inadecvata!!!”.

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis procurorului general Augustin Lazăr, la solicitarea acestuia, că în dosarul său de numire în funcţie nu a fost găsită vreo rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis. Documentul a fost invocat de către Toader în propunerea de revocare din funcţie a lui Augustin Lazăr.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri