Cele 3 legi ale Justiției vizate de schimbări. Tudorel Toader prezintă azi proiectul ministerului său

Data actualizării: Data publicării:
170227_TUDOREL_TOADER_MJ_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prezintă, azi, proiectul de lege privind modificarea Legilor justiţiei. El spunea că au fost propuse modificări de fond, şi nu de formă şi că intenţionează să facă posibile şi modificări la proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, potrivit news.ro.

170227_TUDOREL_TOADER_MJ_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei este așteptat să facă declaraţii de presă la ora 11.00.

Modificările la legile justiţiei vizează în principal trei texte de lege: Legea privind statutul procurorilor şi judecătorilor, legea privind organizarea judiciară şi cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Printre modificările la legile justiţiei aşteptate de la ministrul Tudorel Toader se număra şi măsura supravegherii electronice, aşa-zisă brăţara electronică pentru inculpaţii aflaţi în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a mers în iulie la Bruxelles pentru a discuta cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre legile privind Justiţia. El a afirmat că pachetul va fi adoptat de Guvern pe 1 septembrie, urmând a fi transmis Parlamentului.

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminică, într-o emisiunea televizată, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va prezenta până la 1 septembrie pachetul de legi privind justiţia, spunând că acesta are o „sarcină foarte, foarte grea”. „Nu, ştiu, pot să fiu mulţumit sau nemulţumit de domnul Toader. Are o sarcină foarte, foarte grea: de a finaliza acel pachet de reformă a justiţiei”, a spus Tudose, duminică.

Întrebat dacă va fi adoptată o lege a răspunderii magistraţilor şi dacă procurorii vor fi scoşi din categoria magistraţilor şi asimilaţi cu avocatul statului, premierul a confirmat că se are în vedere o modificare de lege privind răspunderea magistraţilor: „La prima întrebare: da, la a doua mai aveţi un pic de răbdare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri