Tudorel Toader, replică acidă pentru şefa Înaltei Curţi: "Este normal ca un judecător să critice un ministru?”

Data publicării:
cristina tarcea agerpres_7880506

Ministrul Justiţiei, Todorel Toader, a comentat, vineri, declaraţia preşedintelui Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎJJC), Cristina Tarcea, despre politizarea excesivă a procedurii de revocare a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). ”Să înţelegem că este normal ca un judecător de rang înalt să facă politică?”, scrie Toader pe Facebook.

cristina tarcea agerpres_7880506
FOTO: Agerpres

”Să inţelegem că este normal ca un judecător de rang înalt să facă politică? Să înţelegem că nu este normal ca un ministru să critice un judecător, dar este normal ca un judecător să critice un ministru?”, scrie, vineri, Tudorel Toader, pe pagina sa de Facebook.

Declaraţia ministrului Justiţiei vine ca reacţie la afirmaţia preşedintelui ICCJ, Cristina Tarcea, care a spus, joi, că decizia de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost "inadmisibil de mult politizată", ea declarându-se "intrigată".

"Nu mi se pare normal ca un ministru al Justiţiei să sesizeze Curtea Constituţională pe un aspect până la urmă comun al revocării unui procuror şef, nu mi se pare normal ca acelaşi aspect să ridice probleme de revocare, de suspendare a preşedintelui ţării. Este inadmisibil de mult politizat acest aspect şi nu mi-aş mai dori să se întâmple", a declarat Cristina Tarcea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri