Tudorel Toader, replică pentru ministrul justiției din landul Baden-Württemberg

Data publicării:
170223_COTROCENI_MINISTRI_NOI_JUST_tudorel toader_32_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, îşi contrazice omologul din landul german Baden-Württemberg: nu au discutat nimic despre lupta anticorupţie sau despre revocarea şefei DNA. Precizările sale vin după ce, la sosire, oficialul german a declarat că îi va cere explicaţii ministrului român despre condiţiile în care a fost revocată Laura Codruţa Kovesi, dar şi despre îngrijorările exprimate în spațiul public referitoare la modificarea legilor justiției. În plus, Tudorel Toader spune că ministrul german a făcut declaraţia în afara ministerului, aşa că vorbele sale reprezintă doar o opinie personală.

170223_COTROCENI_MINISTRI_NOI_JUST_tudorel toader_32_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Fiind făcută la intrarea în MJ, declaraţia ministrului Wolf exprimă gândurile acestuia. În cadrul întrevederii oficiale nu s-a discutat nimic despre: corupţie – DNA – revocare procuror-şef – respectarea standardelor Comisiei de la Veneţia. Restul constituie o declaraţie pentru presă!”, a scris Tudorel Toader, sâmbătă, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Înaintea întrevederii cu ministrul român, Guido Wolf a declarat, vineri, că Germania este interesată de evoluţiile legislative din România şi de menţinerea unui trend ascendent în combaterea corupţiei. El a spus că îi va cere omologului său român explicaţii despre condiţiile în care a fost revocată fosta şefă a DNA, dar şi despre îngrijorările exprimate în spaţiul public privind modificarea legilor justiţiei şi a codurilor penale.

Citiți și:  VIDEO. Germania cere explicații despre revocarea lui Kovesi și reforma justiției făcute de PSD-ALDE

Conform unui comunicat al Ministerului Justiţiei, „subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat aspecte privind pregătirea exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, reformele în domeniul justiţiei, evoluţiile legislative recente în materie penală, precum şi relaţiile de cooperare a României cu Germania în domeniul justiţiei”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri