Tudorel Toader respinge îngrijorările CSM cu privire la declarațiile sale

Data actualizării: Data publicării:
170704_CSM_PROCURORI_06_tudorel toader augustin lazar INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

În disputa dintre ministrul Justiţiei şi procurorul general al României a intervenit şi CSM. Secţia pentru procurori s-a declarat îngrijorată de declaraţiile lui Tudorel Toader conform cărora Ministerul Public s-a îndepărtat de la rolul său constituţional. Miercuri dimineață, ministrul Justiției a cerut explicații.

170704_CSM_PROCURORI_06_tudorel toader augustin lazar INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Un comunicat al CSM susţine că „se acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal”. Sunt afirmaţii grave la adresa justiţiei din România, care pun la îndoială credibilitatea Ministerului Public, se spune în acelaşi comunicat.

În această dimineață, Tudorel Toader a scris un mesaj pe Facebook în care dezavuează îngrijorarea Consiliului Superior al Magistraturii.

„Îngrijorarea secvențială a procurorilor din CSM! Pe data de 27 august 2018 declaram faptul că "Ministerul Public s-a îndepărtat de rolul constituțional pe care îl are". Pe data de 28 august 2018, procurorii din CSM (din care face parte și procurorul general de la PÎCCJ) au luat act cu îngrijorare de respectiva declarație. Astăzi, 29 august 2018, voi solicita de la CSM un răspuns oficial din care să rezulte cât de îngrijorați au fost aceeași procurori din CSM la solicitarea unanimă a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Brașov de suspendare a deciziilor Curții Constituționale!”, se arată în mesajul postat de ministrul justiției, în această dimineață.

Citiți și Toader: Evaluarea procurorului general nu e o formă de presiune față de dosarele legate de mitingul din 10 august

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri