Turcescu: Fostul consilier al lui Cazanciuc, în arhiva SIPA

Data actualizării: Data publicării:
cazanciuc - 5664636-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Deputatul PMP Robert Turcescu arată că unul dintre cei care au intrat în arhiva SIPA în 2013, Florian Teodor Andronache, era la momentul respectiv consilier al ministrului Justiției Robert Cazanciuc și ofițer SRI. Precizările fostului jurnalist vin după ce Ministerul Justiției a publicat, joi, lista persoanelor care au vizitat arhiva SIPA.

„Florian Teodor Andronache, unul dintre cei care în 2013 (!!!) au vizitat arhiva SIPA este/a fost ofițer SRI la UM 0735-Ploiești și fost consilier al ministrului Justiției Robert Cazanciuc. Datele sunt publice în declarațiile lui de avere”, a scris Robert Turcescu pe contul său de Facebook.

Deputatul PMP a atașat postării sale un fragment dintr-o declarație de avere din care reiese că Florin Teodor Andronache a încasat suma de 42.000 lei de la UM 0735-Ploiești.

Faptul că fostul consilier al lui Cazanciuc era ofițer SRI a făcut subiectul unor materiale de presă, plecând de la două declarații de avere completate de acesta în 2013 și 2014, din care reiese că a încasat bani de la unitatea militară din Ploiești care aparține SRI.

Presa a mai arătat că Andronache ar fi finul lui Robert Cazanciuc și că detașarea lui la MJ a făcut subiectul unui denunț depus la Parchetul General de către un fost ofițer SRI.

După cum reiese din lista publicată, joi, de Ministerul Justiției, ultima accesare a arhivei SIPA s-a consumat pe 13 decembrie 2013, adică exact când era ministrul al Justiției Robert Cazanciuc (PSD).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri