Ucigaşul lui Ioan Luchian Mihalea rămâne după gratii. Ionel Păun solicitase eliberarea după executarea a 20 de ani din pedeapsă

Data publicării:
ioan luchian mihalea 1

Cererea de eliberare condiţionată a lui Ionel Păun, unul dintre cei doi bărbaţi care l-au ucis în 1993 pe artistul Ioan Luchian Mihalea, a fost respinsă miercuri de o instanţă a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin. Bărbatul, condamnat la închisoare pe viaţă, solicitase eliberarea din penitenciar. El executase 20 de ani din pedeapsă şi, conform legii penale, a putut solicita revizuirea sentinţei.

Ionel Păun

Pe 17 ianuarie, Ionel Păun a împlinit acest termen, iar cererea sa de eliberare condiţionată a fost analizată de o comisie întrunită la nivelul Penitenciarului Turnu Severin. De aici, un raport a fost înaintat Tribunalului.

Ioan Luchian Mihalea, fondator al grupurilor Song şi Minisong, a fost ucis în 1993, când avea 42 de ani. Artistul a fost atacat în holul locuinţei cu un obiect contondent, apoi strangulat cu două cabluri găsite în apartament. Ionel Păun a acţionat împreună cu un alt bărbat, Nelu Lucian Gavrilă, ambii fiind condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Ioan Luchian Mihalea (1951-1993)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri