Mircea și Vlad Cosma află sentința pe 5 martie

Data actualizării: Data publicării:
colaj familia cosma - mircea si vlad_inquam mijloc
Foto: InquamPhotos

Mircea şi Vlad Cosma vor afla pe 5 martie pedepsele în dosarul în care sunt cercetați pentru fapte de corupție. Ei au fost condamnaţi în primă instanţă la închisoare.

Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată în aprilie 2014 pentru acuzaţii legate de atribuirea ilegală a unor contracte. Cei doi au fost condamnaţi în primă instanţă la sfârşitul anului 2016.

Mircea Cosma, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a primit 8 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Fiul său, fost deputat PSD, a fost condamnat la 5 ani de detenţie pentru trafic de influenţă.

În ultima săptămână, Vlad Cosma a susţinut o campanie împotriva DNA. El a făcut publice înregistrări care ar demonstra că dosarele care îl vizează pe el, pe tatăl său şi pe sora sa, ca şi cele în care sunt acuzaţi Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta, ar fi bazate pe probe false.

Duminică seară, o nouă înregistrare audio a lui Vlad Cosma a fost difuzată de Antena 3, în care ar fi discuţii între procurori de la DNA Ploieşti şi fostul deputat, acesta fiind învăţat ce să spună în dosarul fostului primar al municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici.

În înregistrare ar fi vocile şefului DNA Ploieşti de atunci, Lucian Onea, şi ale procurorilor Giluela Deaconu şi Gabriela Florea.

„În înregistrări este vorba despre dosarul fostului primar al Ploieştului, domnul Volosevici. Dosarul care s-a pregătit împotriva dânsului era ca să nu mai candideze pentru funcţia de primar al oraşului Ploieşti”, a declarat Vlad Cosma.

Înregistrarea ar fi din primăvara anului 2016, înainte ca Vlad Cosma să fie audiat în calitate de martor în dosarul lui Volosevici, iar procuroarea Giluela Deaconu l-ar fi învăţat cum să răspundă la anumite întrebări.

Șefa DNA: Vlad Cosma venea la DNA Ploiești să dea declarații din proprie inițiativă

Săptămâna trecută, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că fostului deputat Vlad Cosma, martor cu identitate protejată într-o cauză, i s-a ridicat protecţia în cursul zilei de luni, pentru că şi-a devoalat singur faptele pe care le-a dat în declaraţii.

Șefa DNA precizat că fostul deputat Vlad Cosma a fost de multe ori la DNA Ploieşti pentru a depune denunțuri „din proprie iniţiativă” și că a avut calitate de martor în 12 dosare ale Direcției.

Sursa: Digi24, News.ro

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri