Sari la conținut
News Alert

Un adolescent de 17 ani internat în spital şi-a omorât colegul de salon

Un adolescent de 17 ani care era internat în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Focşani şi-a omorât în noaptea de miercuri spre joi colegul de salon, un bătrân de 63 de ani, pe care l-a lovit în cap cu un baston ortopedic. Tânărul a încercat apoi să fugă din spital, dar a fost oprit de paznicul unităţii medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1.30, poliţiştii au fost sesizaţi că, într-o secţie a Spitalului Judeţean Focşani, un pacient a decedat în urma unui conflict spontan izbucnit cu colegul de salon.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că între un tânăr de 17 ani din Mărăşeştşi şi colegul său de salon, un bărbat de 63 de ani a avut loc o dispută în urma căreia minorul l-a lovit pe bătrân cu un baston ortopedic, acesta decedând.

Conform lui Enache, tânărul a fost ridicat şi dus la audieri, cazul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Focşani, Alina Cosma, şi conducerea unităţii medicale a deschis o anchetă pentru a stabili firul evenimentelor.

Din primele date furnizate de reprezentantul spitalului, conflictul între cei doi ar fi izbucnit după miezul nopţii, la scurt timp după ce pacienţii au primit tratamentul şi în momentul în care medicii şi asistenţii ar fi fost ocupaţi cu preluarea unei urgenţe.

Conform lui Cosma, tânărul de 17 ani din Mărăşeşti este un caz social, el fiind internat de mai multe zile, după ce a venit la spital cu vărsături şi febră. El se afla într o rezervă cu două paturi, coleg de salon fiindu-i bătrânul pe care l-a lovit cu o cârjă metalică.

Purtătorul de cuvânt al SJU Focşani a relatat că, după ce l-ar fi lovit pe bătrân, tânărul ar fi încercat să fugă din spital în pijamale, însă a fost oprit de gardian,  care, când l-a însoţit înapoi în salon, l -a găsit pe bătrân căzut lângă pat, într o baltă de sânge.

Bătrânul era decedat, fiind chemată Salvarea pentru a constata decesul şi Poliţia, conform procedurii. Agresorul a fost luat de Poliţie.

Pe aceeași temă