Un alt fel de șpagă. Polițistul din Sibiu care cerea reducere la locuri de veci pentru a pune o „pilă” la angajare

Data publicării:
Merisor-Ceranu

Un loc de veci amenajat la preț redus, contra unui post în cadrul Aeroportului Internațional Sibiu și 4.500 de euro pentru „rezolvarea” unui loc la Academia Forțelor Terestre, acestea sunt doar două dintre faptele pentru care unul dintre cei mai influenți polițiști din Sibiu a fost reținut.

Unul dintre cei mai influenți polițiști din Sibiu, comisarul în rezervă Merișor Ceranu, a fost reținut, marți seara, și acuzat de trafic de influență. Acesta ar cerut bani pentru a „rezolva” ca fiul unui denunțător să fie declarat „apt medical” și să intre la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Un alt denunțător le-a spus anchetatorilor că Ceranu i-a promis ajutor pentru ca fiul său să fie angajat la Aeroportul Internațional Sibiu, dacă îi va amenaja un loc de veci la preț redus, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în 2016, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Academiei Forţelor Terestre Sibiu implicaţi în organizarea examenului de admitere, precum şi asupra cadrelor medicale din cadrul Spitalului Militar Sibiu, funcționarul public, despre care surse din rândul anchetatorilor spun că este Merișor Ceranu, a pretins şi a primit de la denunţător o dată suma de 3.000 de euro, pentru a interveni pe lângă funcţionarii cadrul academiei pentru a-l declara admis la examen pe fiul denunţătorului şi o dată suma de 1.500 euro, pentru a „rezolva” și ca fiul acestuia să fie declarat „apt” din punct de vedere medical.

De asemenea, în luna martie 2019, Merișor Ceranu ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul din cadrul regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Sibiu”, care au organizat concurs pentru ocuparea unor posturi vacante. Astfel, fostul comisar-șef de poliție ar fi pretins de la un bărbat, spun anchetatorii, amenajarea unui loc de veci în Cimitirul municipal Sibiu cu un preţ redus al lucrării, respectiv un discount de aproximativ 1.500 de lei. Contra acestui serviciu, Ceranu ar fi intervenit pe lângă funcţionari, astfel încât fiul celui care îi amenaja locul de veci ar fi fost admis la concurs.

De asemenea, anchetatorii mai spun că în perioada februarie – martie 2019, fostul comisar-șef ar fi pretins şi primit un împrumut, promițând în schimb că, având influență în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu va face toate demersurile, astfel încât să îl transfere pe nepotul denunțătorului la această instituție.

Totodată, anchetatorii au probe care arată că aceeași persoană, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Serviciului Permise Sibiu, a pretins şi a primit un alt „împrumut”, pentru a interveni pe lângă un poliţist examinator din cadrul serviciului pentru a-l determina pe pe examinator să îl declare „admis” la proba practică de obţinere a permisului de conducere pe fiul denunțătorului.

Astfel, comisarul-șef în rezervă, a fost reținut, marți seara, pentru trafic de trafic de influenţă, urmând ca procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu să ceară, miercuri, arestarea preventivă a acestuia.

Merișor Ceranu a fost timp de mai bine de 15 ani șef de Cabinet, în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu și considerat, chiar și după pensionarea din sistem, unul dintre cei mai influenți polițiști din județul Sibiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...