Un bărbat a fost reţinut de DNA după ce ar fi solicitat 500.000 de euro pentru o retrocedare

Data publicării:
arestat

500.000 de euro este suma pe care ar fi cerut-o un orădean ca să intervină pentru retrocedarea unei proprietăţi care valorează de zece ori mai mult. Bărbatul a fost reţinut de DNA sub acuzaţiile de spălare de bani şi trafic de influenţă.

Procurorii DNA spun că, în cursul lunilor aprilie şi mai 2014, Daniel-Marin Bran a cerut suma de 500.000 de euro de la o persoană care cumpărase drepturile litigioase asupra unui teren în valoare de peste 5 milioane de euro din Satu Mare.

După ce instanţa a obligat Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor să îl despăgubească pe proprietarului drepturilor cu suma de 5,2 milioane de euro, Bran i-ar fi transmis acestuia că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Autorităţii pentru a urgenta întocmirea actelor. Daniel Bran ar fi primit banii solicitaţi după ce Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor a fost executată silit.

Ca să nu dea de bănuit, procurorii spun că suma a fost disimulată într-un contract fals de împrumut, semnat de cel care a dat banii şi o rudă a lui Bran.

În plus, omul ar fi cheltuit o parte din bani, prin achiziţia unui autoturism de lux în valoare de 45.000 de euro pentru soţie. Bărbatul a fost reţinut şi acuzat de spălare de bani şi trafic de influenţă. Anchetatorii DNA îl prezintă joi Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri