Sari la conținut

Un bărbat urmărit internaţional de Poliția Română a fost găsit în Spania şi va fi adus în ţară

Un bărbat de 34 de ani, căutat la nivel internaţional de autorităţile române după ce a fost condamnat pentru tâlhărie calificată urmată de moartea victimei, a fost depistat, în urma colaborării cu autorităţile spaniole, informează IGPR.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost depistat, la data de 11 ianuarie, în urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în cooperare cu autorităţile spaniole.

Bărbatul se sustrăgea executării unei pedepse de 14 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, urmată de moartea victimei.

În sarcina acestuia, instanţa de judecată a reţinut faptul că, în noaptea de 20 spre 21 aprilie 2016, împreună cu o altă persoană, a pătruns prin escaladarea gardului în curtea unei locuinţe, cu intenţia de a fura bunuri. Fiind surprins de victimă, pentru a-şi asigura scăparea, a lovit-o cu un par în zona capului, fapt ce a condus la decesul acesteia.

Schimbul de date şi informaţii cu autorităţile spaniole s-a realizat prin intermediul ataşatului de afaceri interne român acreditat la Madrid.

O escortă a Poliţiei Române îl va prelua şi aduce în ţară, în cursul acestei luni.

Sursa: Agerpres