Sari la conținut

Un colonel SPP este acuzat de ucidere din culpă după un accident de vânătoare petrecut în urmă cu patru ani

 

Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti se află înregistrată o cauză având ca obiect un incident petrecut la o partidă de vânătoare, soldat cu rănirea prin împuşcare şi, ulterior, decesul unei persoane, precizează procurorii Parchetului instanţei supreme.

"Prin ordonanţa din 15 iulie 2016, procurorii militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Soare Petre (colonel în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept", anunţă anchetatorii.

Potrivit procurorilor, la 4 ianuarie 2012, în jurul orelor 16.40, în timp ce se afla pe raza comunei Drăgăneşti, din judeţul Prahova, la o partidă de vânătoare organizată, utilizând fără drept arma victimei, colonelul Petru Soare a împuşcat-o din culpă pe aceasta.

"În cauză a fost administrat un probatoriu complex, efectuându-se până în prezent constatări tehnico-ştiinţifice fizico-chimice, expertize medico-legale, o expertiză balistică judiciară, precum şi una interdisciplinară balistică şi medico-legală", arată anchetatorii.

Petre Soare l-a acuzat, miercuri, într-o emisiune tv, pe şeful Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, că ar fi împuşcat un om în timpul unei partide de vânătoare în judeţul Prahova. SPP a anunţat, în timpul aceleaşi emisiuni, că generalul Pahonţu ar fi fost audiat ca martor în dosar, scrie News.ro.