Un comisar-şef de la Imigrări a fost arestat preventiv pentru înşelăciune şi fals 

Data publicării:
15042013 comisar

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Mehedinţi, urmărirea penală împotriva comisarului-şef a fost începută în 6 martie 2013. 

Anchetatorii spun că persoanele înşelate de comisarul-şef i-ar fi plătit acestuia diverse sume de bani în schimbul promisiunii că le va angaja în structurile MAI.

Potrivit Mediafax, unul dintre bărbaţii căruia poliţistul i-a emis un contract de muncă fals, legitimaţie de poliţie contrafăcută şi adeverinţă de venit fictivă a declarat că timp de patru luni, în cursul anului 2012, poliţistul l-a trimis în diferite misiuni fictive pentru a îndeplini sarcinile unui ofiţer de informaţii.

5.000 de euro pentru un post fictiv în poliţie

"M-a întrebat ce studii am, dacă îmi place munca de poliţist, dacă m-ar interesa. I-am spus că da, fiind absolvent de facultate de Drept şi master şi fără serviciu. Mi-a spus că sunt nişte locuri libere în Poliţie, să mă angajeze la DGIPI, pe Direcţia Investigaţii şi Filaj. Am fost de acord. Totul contra-cost. A stabilit el o sumă de 5.000 de euro, dar efectiv i-am plătit 4.300 de euro", a susţinut bărbatul.

El a mai spus că timp de patru luni comisarul şef i-a plătit un salariu de 3.000 de lei pentru munca pe care a desfăşurat-o la diverse misiuni fictive în care l-a trimis.

În cele din urmă, acesta şi-a dat seama că este înşelat, astfel că a strâns toate probele şi l-a denunţat pe comisarul-şef.

O altă victimă a poliţistului a fost o femeie din Drobeta Turnu Severin, căreia acesta i-ar fi întocmit în fals o adeverinţă de salariat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, pe baza căreia femeia a obţinut două credite bancare în valoare de 50.000 de lei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri