Un inspector judiciar care a controlat DNA, cercetat

Data actualizării: Data publicării:
sigla dna captura

Inspectorul judiciar care a condus echipa de control care a mers în verificări anul trecut la DNA va fi judecat disciplinar. Elena Rădescu va răspunde în faţa secţiei pentru procurori a CSM, după ce foştii săi colegi din inspecţia judiciară au acuzat-o că a în călcat statutul magistratului atunci când, înainte de a începe controlul, a mers să discute pe această temă cu procurorul şef Laura Codruţa Kovesi, fără să îi informeze pe ceilalţi cinci inspectori din echipa de control.

Elena Rădescu urmează să răspundă pentru încălcarea a două prevederi din statutul magistraților în fața secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Prima încălcare se referă la o intervenție telefonică la un post de televiziune, unde inspectorul ar fi avut o conduită contrară demnității funcției pe care o ocupă, anume inspector judiciar-procuror.

Al doilea reproș se referă la vizita pe care ea a făcut-o și a recunoscut-o la DNA, implicit discuția avută cu Laura Codruța Kovesi, în vara anului 2017, înainte e începerea efectivă a controlului cerut de ministrul Justiției la DNA cu privire la managementul instituției.

Depre această discuție, Elena Rădescu a spus că a fost una conformă regulamentelor și că era normal să-l informeze pe procurorul-șef al instituției de obiectivele controlului de ce ce anume va avea voie împreună cu ceilalți membri ai echipei, pentru a bifa toate cerințele din foaia de parcurs.

Mai mult decât atât, Elena Rădescu a acuzat public în timpul audierilor de la CSM că asupra sa și aspra altor colege din echipa de control s-ar fi pus presiuni cu privire la concluziile ce urmau să le formuleze cu privire la control.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri