Un membru fondator al trupei Paraziții, audiat într-un caz de trafic de influență

Data publicării:
Bani euro fonduri europene GettyImages august 2015-2

Am fost informat că în cursul acestei dimineți au avut loc percheziții la Direcția de Cultură București. Vom face tot...

Posted by Vlad Alexandrescu on Friday, January 29, 2016

Actualizare 13.30. „Am fost informat că în cursul acestei dimineți au avut loc percheziții la Direcția de Cultură București. Vom face tot ceea ce se impune pentru a asigura transparența, legalitatea și lupta anticorupție. Ancheta trebuie să clarifice situația până la ultimele consecințe. Este îngrijorătoarea corupția din domeniul patrimoniului. Justiția trebuie să investigheze toate suspiciunile și actele de corupție”, a scris pe Facebook ministrul Culturii.


Procurorii îl suspectează că ar fi implicat într-un caz de trafic de influenţă, după ce poliţiştii bucureşteni au prins în flagrant un bărbat care primea 6.000 de euro de la un om de afaceri.

Foto: Facebook/Alexandru Frâncu

În schimbul banilor ceruţi, acesta a promis că va interveni, împreună cu Alexandru Frâncu, pe lângă funcţionari din Ministerul Culturii pentru obţinerea unui aviz de construcţie.

Banii reprezentau avansul pentru presupusele intervenţii ale celor doi la Direcţia de Cultură, Patrimoniu Cultural şi Culte. Alături de Alexandru Frâncu şi de presupusul lui complice prins în flagrant, poliţiştii au dus la audieri şi o femeie, presupusă complice şi ea.

Anchetatorii au ridicat documente şi de la Ministerul Culturii. Toţi membrii comisiei de specialitate vor fi audiaţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri