Un nou termen în procesul de şantaj Antena Goup – RCS & RDS

Data publicării:
1306305758Justitie-ciocan-ciocanel

Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu şi ceilalţi inculpaţi acuzaţi că l-au şantajat pe administratorul RCS & RDS au refuzat, la termenul de astăzi, să facă declaraţii. Apărătorii lor le-au cerut judecătorilor să le pună la dispoziţie şi înregistrări pe care procurorii DNA nu le-au ataşat dosarului, chiar dacă există riscul ca mai multe conversaţii personale să devină, astfel, publice.

1306305758Justitie-ciocan-ciocanel

 

Avocaţii inculpaţilor au solicitat şi audierea persoanei vătămate, Ioan Bendei, administratorul RCS & RDS. Magistraţii s-au opus, însă, şi au considerat suficiente declaraţiile date de acesta în faţa procurorilor anticorupţie şi în prima instanţă. Judecătorii înaltei curţi vor decide, la termenul următor, dacă vor admite audierea unor martori, precum Mihai Gâdea şi Mugur Ciuvică. În primă instanţă, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe Sorin Alexandrescu la 3 ani şi 6 luni de închisoare, iar pe Dan şi Camelia Voiculescu la câte 2 ani cu suspendare.

Miza şantajului era uriaşă, susţin procurorii DNA. Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, ar fi încercat, cu ameninţări, să îl convingă pe administratorul RCS & RDS să accepte un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor Antena Group. Potrivit stenogramelor din dosar, tot planul de şantaj era coordonat de Dan Voiculescu şi de fiica acestuia, Camelia. Cei doi sunt acum judecaţi pentru complicitate la şantaj. Fostul senator, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, a cerut instanţei să nu fie scos din celula sa de la Rahova pentru a da declaraţii în acest proces.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri