Sari la conținut

Un poliţist de la Serviciul Permise Prahova a recunoscut peste 50 de fapte de mită

Un poliţist de la Serviciul Permise Prahova a recunoscut 52 de fapte de mită într-un dosar instrumentat de Direcţia Generală Anticorupţie. El a ajutat zeci de persoane să înmatriculeze vehicule fără a se prezenta la ghişeu, sau fără a aştepta să le vină rândul pentru întocmirea actelor. În acelaşi dosar, un bărbat este cercetat pentru complicitate, scrie News.ro.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie, un agent principal de poliţie care lucra la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatricularea Vehiculelor Prahova – Compartimentul Înmatriculare a încheiat cu anchetatorii un acord de de recunoaştere a vinovăţiei pentru săvârşirea a 52 de infracţiuni de luare de mită.

În acelaşi dosar de corupţie, un bărbat care lucrează la un birou de redactare a actelor necesare în vederea înmatriculării a recunoscut acuzaţiile de complicitate la luare de mită.

Prin acordurile de recunoaştere a vinovăţiei încheiate cu cei doi, se propun pedepse de câte 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

În urma anchetei, ofiţerii Direcţiei Generale Aticorupţie Prahova au stabilit că, în perioada februarie-martie 2017, poliţistul, cu ajutorul bărbatului care lucra la biroul de redactat acte amplasat în apropierea IPJ Prahova, a ajutat zeci de persoane să înmatriculeze vehicule fără a se prezenta la ghişeu, sau fără a aştepta să le vină rândul pentru întocmirea actelor.

Surse judiciare declarau, la momentul debutului anchetei, că, în schimbul unor sume de bani, bărbatul de la biroul de redactat acte găsea persoane dispuse să dea mită pentru a nu aştepta la rând şi trimitea aceste persoane la agentul de poliţie de la Înmatriculări.

Banii erau puşi în dosarul cu documentele necesare înmatriculării vehiculelor. Poliţistul a primit drept mită 4.011 lei, susţin anchetatorii.

Pe aceeași temă