Un procuror a jucat la poker 100.000 de euro, bani de flagrant

Data publicării:
margarit 1

Procurorul George Mărgărit

Superiorii de la București ai procurorului din Buzău au fost cei care au depus plângerea.

Ancheta în cazul procurorului George Mărgărit a fost demarată, după ce structura a fost sesizată că banii primiți pentru organizarea unui flagrant nu au fost returnați.

Procurorii au început o ancheta internă la DIICOT Buzău, la începutul lunii octombrie, după ce au fost sesizați că acesta nu a returnat la timp suma de 10.000 de euro, bani primiţi de la structura centrală, pentru organizarea unui flagrant.

Este vorba despre cazul unei livrări supravegheate de 7.5 kilograme de haşiş, pentru care Mărgărit a obţinut aprobare.

El a transmis un referat conducerii Serviciului de combatere a traficului de droguri de la Bucureşti, referat care a primit apoi şi avizul şefului DIICOT.

Conform referatului, Mărgărit ar fi trebuit sa returneze banii în termen de 14 zile de la organizarea flagrantului, lucru care nu s-a întamplat.

Flagrantul a reuşit, doi traficanţi de stupefiante din Spania fiind arestaţi preventiv, la Buzău, pe 27 septembrie.

În urma verificărilor, procurorii DIICOT au descoperit însă că nu doar cei 10.000 de euro dispăruseră, ci o sumă de zece ori mai mare, provenind din banii indisponibilizaţi în cursul altor anchete penale.

George Mărgărit a fost, până la 1 noiembrie, procuror în cadrul DIICOT Buzău, revenind la Parchetul Judecătoriei Buzău.

Conform declaraţiei sale de avere, Mărgărit nu deține case, terenuri, bijuterii, alte venituri decât salariul său şi al soţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri