Sari la conținut

Unde vor lucra cei doi procurori revocați de la DNA

Procurorii Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga au fost concediaţi și se vor întoarce de la parchetele la care au lucrat anterior. Procurorul-şef al DNA a semnat astăzi ordinul de revocare a celor doi magistraţi.

colaj tulus moraru inquam

Fotografii Inquam Photos

S-a ajuns la această situaţie după ce în presă au apărut înregistrări audio din cadrul unor şedinţe conduse de Laura Codruţa Kovesi. Înregistrările sunt contrare regulamentului intern al DNA, astfel că s-a ajuns la dosar penal.

Trei dintre procurorii care au participat la şedinţele respective au fost citaţi şi li s-a cerut să meargă la detectorul de minciuni, lucru pe care aceştia l-au considerat un abuz.

Şefa DNA a cerut revocarea a doi dintre ei, invocând că au încălcat procedurile şi nu şi-au îndeplinit obligaţiile. Mihaelei Iorga i s-a reproşat că nu a înregistrat un denunţ, iar lui Doru Ţuluş că a avut legături cu un om de afaceri inculpat într-un dosarul ANRP.

Concedierea de la DNA nu înseamnă şi excluderea din corpul procurorilor, astfel că Doru Ţuluş se întoarce de unde a venit, adică la Parchetul General, iar colega sa, Mihaiela Iorga la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Pe aceeași temă