Unde vor lucra cei doi procurori revocați de la DNA

Data publicării:
colaj tulus moraru inquam
Fotografii Inquam Photos

Procurorii Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga au fost concediaţi și se vor întoarce de la parchetele la care au lucrat anterior. Procurorul-şef al DNA a semnat astăzi ordinul de revocare a celor doi magistraţi.

colaj tulus moraru inquam
Fotografii Inquam Photos

S-a ajuns la această situaţie după ce în presă au apărut înregistrări audio din cadrul unor şedinţe conduse de Laura Codruţa Kovesi. Înregistrările sunt contrare regulamentului intern al DNA, astfel că s-a ajuns la dosar penal.

Trei dintre procurorii care au participat la şedinţele respective au fost citaţi şi li s-a cerut să meargă la detectorul de minciuni, lucru pe care aceştia l-au considerat un abuz.

Şefa DNA a cerut revocarea a doi dintre ei, invocând că au încălcat procedurile şi nu şi-au îndeplinit obligaţiile. Mihaelei Iorga i s-a reproşat că nu a înregistrat un denunţ, iar lui Doru Ţuluş că a avut legături cu un om de afaceri inculpat într-un dosarul ANRP.

Concedierea de la DNA nu înseamnă şi excluderea din corpul procurorilor, astfel că Doru Ţuluş se întoarce de unde a venit, adică la Parchetul General, iar colega sa, Mihaiela Iorga la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri