Unul dintre copiii care au ucis un bătrân pentru a-i fura bicicleta a fost arestat. Expertiza a constatat că avea discernământ

Data publicării:
un batran merge langa o bicicleta
Unul dintre copiii care au ucis un bătrân pentru a-i fura bicicleta a fost arestat. FOTO: Profimedia Images

Unul dintre minorii care la sfârșitul lunii martie au bătut și ucis un bătrân pentru a-i fura bicicleta a fost arestat preventive, după ce experitza neuropsihiatrică a stabilit că a comis fapta cu discernământ.

Este vorba despre un minor în vârstă de 15 ani, implicat alături de alţi doi copii în tâlhărirea unui bătrân din localitatea buzoiană Căldărăşti, agresiune urmată de moartea victimei.

El a fost arestat pentru 30 de zile.

"Având în vedere că unul dintre minori avea vârsta de 15 ani, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize neuropsihiatrice care a concluzionat că acesta a avut discernământul păstrat la data comiterii faptei.

La data de 13.04.2023 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au solicitat instanţei de judecată luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor.

Tribunalul Buzău a dispus arestarea preventivă a inculpatului minor pe o perioadă de 30 de zile", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Bătrânul de 82 de ani, tâlhărit la sfârşitul lunii martie de trei minori cu vârste de 9, 10 şi respectiv 15 ani a decedat din cauza hipotermiei, după ce a fost lovit şi lăsat pe câmp, a informat la acel moment Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. Potrivit sursei citate, bărbatul ar fi fost atacat cu scopul de a i se fura bicicleta.
Ceilalţi doi minori, de 9 şi 10 ani, au fost internaţi într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri