Unul dintre românii acuzați că au furat 38 de tone de metal de la locomotivele din Franța a fost reţinut în Caracal

Data publicării:
Romani prinsi furand 38t de metale din Franta

Unul dintre bărbaţii bănuiţi că ar fi furat componente de locomotive în Franţa împreună cu alte persoane, producând un prejudiciu de aproape un milion de euro, a fost găsit de poliţişti, duminică, la Caracal, şi reţinut.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, bărbatul era căutat de autorităţile franceze, pe numele său fiind emis mandat european de arestare preventivă.

Procurorii DIICOT au făcut, în 12 februarie, 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Cluj, Arad, Olt, Vâlcea şi Giurgiu în baza a două ordine europene de anchetă emise de autorităţile franceze.

Ancheta a vizat destructurarea unui grup specializat în săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, tăinuire şi spălare a banilor.

Potrivit unui comunicat DIICOT, în baza cooperării dintre procurorii români şi autorităţile franceze, s-au derulat cercetări cu privire la o grupare infracţională care, în februarie 2019, ar fi comis 57 de furturi în dauna SNCF Franţa (compania feroviară franceză), cu un prejudiciu de aproximativ un milion de euro, scrie Agerpres.

Faptele comise au fost, în principal, sustrageri de componente (radiatoare) de la locomotive pentru dezmembrare şi valorificarea metalelor neferoase din acestea (cupru, aluminiu, alamă), stabilindu-se că s-a reuşit furtul a peste 1.000 de radiatoare, cantitatea de metale fiind de aproximativ 38 de tone.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri