Urmărire penală în Dosarul Nana, pentru conflict de interese şi fals

Data publicării:
parchetul general PICCJ 5402831-Mediafax Foto-Octav Ganea

 

Parchetul instanţei supreme a decis începerea urmăririi penale în urma raportului primit de la Corpul de Control al premierului.

Concret, procurorul de caz a ajuns la concluzia că din sesizarea transmită şi din documentele ataşate reies indicii suficiente care să ducă la concluzia că s-ar fi săvârşit aceste fapte penale, astfel că a decis urmărirea penală.

Ca etape ulteriore, vor fi audiate persoane şi vor fi solicitate acte de la instituţiile implicate în procedurile de retrocedare a terenurilor de pe raza comunei Nana din Călăraşi.

În sesizare se vorbeşte despre mai multe nereguli privind retrocedarea unor terenuri, nu doar cel al familiei Băsescu.

Guvernul a sesizat DNA pentru un transfer ilegal de aproape 2.000 de hectare. Terenul se afla în administrarea Institutului Fundulea, iar în 2007 a fost trecut din domeniul public în domeniul privat al oraşului Fundulea. Corpul de Control al premierului a descoperit că transferul s-a făcut cu încălcarea legii.

Corpul de Control al Guvernului a descoperit ca 2000 de hectare de la Institutul Fundulea au fost transferate ilegal din domeniul public al Institutului, în domeniul privat al oraşului Fundulea şi a altor comune şi localităţi din Călăraşi. Printre acestea s-ar afla şi terenurile familiei Băsescu de la Nana.

Documentul integral AICI

În legătură cu această preluare, Corpul de Control spune că nu a rezultat modul în care a fost calculată suprafaţa respectivă şi că în spatele procesului – verbal de delimitare nu există decât două planuri de amplasament. Totodată, nu au fost identificate instituţia şi comisiile la nivelul cărora s-a luat această decizie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri