Valerian Vreme și Daniel Funeriu, reclamați la DNA pentru abuz în serviciu

Data publicării:
daniel funeriu mediafax 1

Din raportul Corpului de Control al premierului reiese faptul că din 2009, de când a expirat contractul cu firma care le furniza licenţele de soft, timp de trei ani, acestea au fost folosite pe baza unui contract ilegal. Inspectorii Corpului de control arată că cei doi foşti miniştri, Daniel Funeriu şi Valerian Vreme, au semnat o notă comună, fără valoare legală, pentru închirierea licenţele.

Prin respectiva notă, Ministerul Comunicaţiilor a efectuat plăţi în valoare de aproape 9 milioane de euro, fapt pentru care, ambii miniştri pot fi acuzaţi de fals intelectual. Şi numărul licenţelor a fost mai mare decât cel necesar.

„Au comandat şi s-au plătit aproape 70 şi ceva de mii de licenţe în plus. Şi cred că este vorba de o pagubă de peste 5 milioane de euro”, a declarat Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor.

Mai exact, Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, ar fi comandat și Ministerul Comunicaţiilor ar fi plătit închirierea unui număr total de aproape 187.000 de licenţe de soft pentru a fi folosite în unităţi de învăţământ.

Însă zeci de mii de calculatoare erau prea vechi ca să poată suporta sisteme de operare de ultimă generaţie, se mai arată în raport. Astfel, aproape o treime din licenţele plătite din bani de la bugetul de stat erau în plus, adică peste necesarul real care putea fi folosit. Cei doi foști miniștri nu au putut fi contactați. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri