Vanda Vlasov este urmărită penal pentru fals, în dosarul tatălui său, fost preşedinte al Camerei de Comerţ

Data publicării:
vanda vlasov

 

Vanda Vlasov s-a prezentat astăzi la sediul DNA, unde i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. Ea urmează să îşi prezinte apărarea în cauză.

Procurorii DNA o acuză de fals, în sensul că ar fi ar fi instigat o angajată din subordinea sa să redacteze un document din care să reiasă că nu ea a fost desemnată de Mihail Vlasov pentru a da o soluţie favorabilă în cazul în care acesta este acuzat.

Mihail Vlasov a fost arestat preventiv pe 19 martie după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 200.000 de euro de la un om de afaceri. El i-ar fi promis acestuia o soluţie favorabilă într-un dosar la Curtea de Arbitraj, instanţă unde fiica sa, Vanda Vlasov, era prim-vicepreşedinte.

Mihail Vlasov a fost eliberat din arestul preventiv în 25 aprilie, fiindu-i impusă, în schimb, măsura arestului la domiciliul din Iaşi.

Acuzaţiile aduse de DNA

„În 28 aprilie 2014, Curtea de Arbitraj Comercial a primit o cerere formulată de Vlasov Mihail depusă de fiica acestuia, Vlasov Vanda, prin care solicita eliberarea unei adeverinţe din care să rezulte „dacă din momentul înscrierii pe lista de arbitri – anul 2008 şi până în prezent a fost numit sau desemnat ca membru al instanţelor de arbitraj”.

Ca răspuns, Chirilă Cassandra, secretară în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, a întocmit un înscris în care a precizat că Vlasov Mihail nu a făcut parte din nici o instanţă de arbitraj, o copie a acestui exemplar fiind remisă lui Vlasov Vanda - fără a verifica în totalitate evidențele electronice și scriptice existente la nivelul Curții de Arbitraj Comercial Internațional și fără a o prezenta conducătorului instituției spre verificare, avizare și semnare. În plus, la momentul în care a depus cererea, Vlasov Vanda i-a înmânat lui Chirilă Cassandra și un „model de adeverință”.

Ulterior, acest înscris a fost depus, în procedura de cameră preliminară, la instanţa care judecă dosarul în care Vlasov Mihail a fost trimis în judecată (vezi comunicat nr. 424 din 9 aprilie 2014 postat la www.pna.ro).
Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional, de această dată sub semnătura actualei conduceri, a comunicat faptul că până la data de 12 mai 2014 „adeverința solicitată de Vlasov Mihail prin cererea din data de 28 aprilie 2014 nu a fost eliberată”.

Pe de altă parte, a reieșit că, în jurul datei de 15 aprilie 2014, Pop Daniela Domnica, asistent arbitral şef adjunct în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, a primit de la Vlasov Vanda o cerere formulată de Vlasov Mihail prin care solicita eliberarea unei adeverinţe din care să reiasă că acesta din urmă nu a făcut parte din completele instanţei de arbitraj comercial. La insistenţele şi presiunile lui Vlasov Vanda, în aceiași zi și fără efectuarea unor verificări complete, Pop Daniela Domnica a eliberat, fără știința conducerii instituției, o adeverinţă pe care a semnat-o personal, conform celor solicitate de Vlasov Vanda.

Din verificările efectuate a rezultat că acest înscris întocmit de Pop Daniela Domnica a fost folosit de Vlasov Mihail pentru termenul de instanţă din data de 22 aprilie 2014, aspect confirmat de conținutul încheierii de amânare a pronunțării din acea dată. Prin încheierea din dată la 24 aprilie 2014, ÎCCJ a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului Vlasov Mihail, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu”, potrivit unui comunicat remis de DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri