Variantele lui Liviu Dragnea pentru schimbarea completului care va judeca apelul în dosarul angajărilor fictive

Data publicării:
liviu dragnea inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

G4media.ro descrie într-un material în care citează surse din PSD variantele pe care liderul PSD Liviu Dragnea le ia în calcul pentru schimbarea completului de cinci judecători de la Curtea Supremă, desemnați să se ocupe de verdictul în dosarul angajărilor fictive. Dosarul a ajuns în fază de apel, decizia luată de Curtea Supremă fiind definitivă și irevocabilă.

liviu dragnea inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea a primit, în primă instanță, 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Potrivit surselor citate de g4media, ar exista două metode prin care Dragnea ar putea încerca schimbarea completului de judecători:

  • O primă variantă ar fi să sesizeze la CCR un conflict de natură constituțională cu Înalta Curte, folosit același model care a dus la revocarea din fruntea DNA a Laurei Codruța Kovesi;
  • Altă cale ar fi o OUG pentru modificarea Legii 304/2004, privind organizarea Judiciară. Aceasta lege reglementează formarea completelor de judecată de la Curtea Supremă.

Amănunte despre cele două scenarii posibile, pe www.g4media.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri