Vasile Blaga, despre decizia CCR: Eu, ca inginer, cred că a dat-o rabinul din Buhuşi, că n-am înţeles mare lucru

Data publicării:
160414 vasile blaga 02 INQ Octav Ganea 1

 Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Eu, ca inginer, dacă permiteţi o glumă, cred că a dat-o rabinul din Buhuşi, că n-am înţeles mare lucru, dar noi respectăm ca întotdeauna deciziile Curţii Constituţionale”.

La rândul ei, Alina Gorghiu a spus că decizia Curții nu poate fi comentată.

„Eu nu am văzut minuta, am fost în şedinţă. Înţeleg, însă, că nu este parţial neconstituţional, ci că ar fi constituţional acel articol, dacă este interpretat într-un anumit sens. Vă mărturisesc că este o decizie care nu poate fi comentată, este o decizie a Curţii, care va fi pusă în acord cu textul legal”, a spus copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Curtea Constituţională a decis, în unanimitate, că definiţia abuzului în serviciu este constituţională în măsura în care „executarea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu” din definiţia din Codul Penal înseamnă prin încălcarea legii, această decizie urmând să se aplice pe viitor, pentru dosarele care vor fi deschise şi nu pentru cele aflate deja în curs de soluţionare.

Judecătorii Curţii au decis că articolul din Codul Penal referitor la abuzul în serviciu este constituţional cu condiţia ca sintagma „îndeplineşte în mod defectuos” din definirea abuzului să fie considerată echivalentă cu „îndeplineşte cu încălcarea legii”.

Citiți și:
Laura Ștefan, despre decizia CCR privind abuzul în serviciu: Nu cred că dosarele DNA vor fi afectate semnificativ
CCR: Abuzul în serviciu, constituțional doar dacă implică încălcarea legii
Cum vor fi afectate dosarele de abuz în serviciu după decizia CCR? Explicațiile judecătorului Petre Lăzăroiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri