Vasile Blaga și Ioan Oltean, audiați la DNA în dosarul Elenei Udrea

Data publicării:
vasile blaga facebook pnl 10 07 2015 1

Actualizare 14.30 Ioan Oltean, fost vicepreședinte PDL, în prezent vicepreședinte PNL, s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune.

Sunt chemat ca martor. Mă prezint. Vă asigur de toată disponibilitatea mea de a colabora cu procurorul de caz”, a spus Oltean la intrare în sediul DNA.

Referitor la finanțarea campaniilor electorale cu bani obținuți ilegal, Ioan Oltean a precizat că nu are informații în acest sens. „Doar cei care au afirmat pot să vă spună”, a completat el.


Reporter: Aţi avut aceeași atitudine ca în fața noastră?

Vasile Blaga: Exact aceeași atitudine. Am fost citat ca martor în dosarul pe care îl știți. Am declarat că nu am cum să știu despre nicio sponsorizare de trei milioane de euro sau dolari din partea lui Buzăianu. Aceste lucuri nu s-au discutat niciodată în partid, cel puțin nu în prezența mea.

Poate doamna Udrea. Nu există declarație a doamnei Topoliceanu că aș fi fost în vreo cameră în care să fi fost adusă o geantă cu nu știu ce, nici măcar cu bani.

Reporter: Cum vă explicați că numele dumneavoastră e invocat extrem de des privind finanţarea ilegală pentru partide? Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Darius Vâlcov?

Vasile Blaga: V-am răspuns de fiecare dată, și față de Vâlcov, Sandu, Cocoş. Nu am nicio legătură cu afaceri ilegale sau sponsorizări ilegale de acest gen.


Vasile Blaga: Am fost citat în calitate de martor în dosarul 87, cel în care s-au cerut în Parlament avize pentru Elena Udrea, dar nu știu nimic despre...

Reporter: E și o declarație în spațiul public a Elenei Udrea, că Vasile Blaga știa foarte clar că acei bani provin din șpagă.

Vasile Blaga: Ferească Dumnezeu, nu știu așa ceva și n-am auzit-o nici pe Udrea

Udrea să declare că toată conducerea PDL ar fi beneficiat. Nici gând.

Reporter? A adus Topoliceanu bani la PDL?

Vasile Blaga: Eu nu știu niciodată aşa ceva.

Reporter: Topoliceanu a spus că ați fi fost prezent.

Vasile Blaga: Niciodată.

Reporter: Topoliceanu a spus în denunţ ca aţi fost prezent.

Vasile Blaga: Nu am fost prezent niciodată.

Reporter: Dar ştiti? Poate aţi auzit.

Numele lui Vasile Blaga a mai fost menționat în declarații și denunțuri făcute la Direcția Națională Anticorupție și de Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, dar și de Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, din subordinea Ministerului Dezvoltării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri