Vasile Blaga demisionează de la conducerea PNL. Nu mai candidează

Data actualizării: Data publicării:
160916_vasile_blaga_PH_020_INQUAM_Octav_Ganea crop

Copreședintele PNL Vasile Blaga, plasat sub control judiciar într-un dosar de trafic de influență, spune că își va dovedi nevinovăția. Pe de altă parte, el a demisionat de la conducerea partidului și din funcția de șef de campanie pentru alegerile parlamentare.

Vasile Blaga nu mai candidează pentru un nou mandat de parlamentar. Acesta a anunțat şi că își dă demisia de la conducerea PNL.

În urma acuzațiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăția în fața instituțiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL și a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acționa în consecință și îmi depun demisia din funcția de co-președinte al Partidului Național Liberal și din cea de șef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, arată Vasile Blaga într-un comunicat.


O să-mi dovedesc nevinovăția. Alte comentarii nu am de făcut pe tema asta”, a răspuns Vasile Blaga la întrebările jurnaliștilor privind acuzațiile din dosar.

Întrebat dacă își va da demisia de la conducerea partidului, Vasile Blaga a răspuns: „Vă rog să retineți că eu sunt garantul, respectorul statutului și a tuturor decizilor partidului. Voi acționa în consecință, nu vă faceți probleme.

El a adăugat că nu poate cere altor colegi să respecte statutul, dacă el nu îl respectă.

Voi lua toate măsurile care se vor impune. Eu sunt primul care trebuie să respecte statutul”, a spus el.

Pe de altă parte, Vasile Blaga a negat că ar fi luat comisioane din contracte, pentru partid.

Procurorii DNA îl acuză pe Vasile Blaga de trafic de influență. S-ar fi înțeles cu fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, să obțină bani pentru partid, prin intermediul unei firme căreia i-au fost facilitate contracte cu statul.

Suma de bani s-ar fi ridicat la 700.000 de euro, spun procurorii anticorupție.

Anul trecut, după ce a fost denunțat la DNA de fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, Vasile Blaga spunea că nu a fost implicat în atribuirea de contrace pe bani publici.

Niciodată nu am fost implicat în atribuirea unui contract vreunei firme. Nu am intervenit şi nu am fost implicat în atribuirea unui contract unei firme, nu am fost în Olt sau la sediul partidului ca să îi spun să îi dea vreun contract firmei Tehnologica Radion. Probabil că vrea să scape ca şi alţii. Dacă un singur cuvânt de acolo se adevereşte, vă daţi seama că nu mai pot să particip la astfel de şedinţe (ale partidului, n.r.)”, spunea Vasile Blaga în mai 2015.

Citiți și  DNA -25 milioane lei pentru PDL, 700.000 euro pentru Blaga, Udrea, audiată

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri