Verdict în cazul atacului din coafor. Gheorghe Vlădan primește închisoare pe viață

Data publicării:
12022013 20vladan2-49060

Procurorii au cerut închisoare pe viaţă pentru Gheorghe Vlădan, bărbatul judecat pentru că şi-a împuşcat mortal soţia şi pe o colegă a acesteia şi a rănit alte șase persoane.

Este a treia oară când magistraţii promit o sentinţă în acest caz. Chiar şi aşa, nu va fi una definitivă.

Vlădan a fost degradat din gradul de polițist și i s-au luat drepturile de a alege, de a fi ales în funcții publice și a fost decăzut și din drepturile părintești. A fost condamnat, de asemenea, la plata unor despăgubiri morale de 150.000 de lei, mult mai puțin decât cereau părțile civile.

Fostul polițist a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii aprilie. Şi-a recunoscut gestul, însă a susţinut că nu-şi aduce aminte ce s-a întâmplat din momentul în care a intrat în coafor. Totuşi, medicii legişti au stabilit că a avut discernământ.

Soțul uneia dintre victime: Păcat că nu mai există pedeapsa cu moartea

Cornel Bendre, soțul uneia dintre victimele lui Gheorghe Vlădan, a declarat că îl liniștește condamnarea pe care a primit-o atacatorul, dar că îi pare rău că nu mai există pedeapsa cu moartea.

„Dacă era după mine, și mai exista pedepsa cu moartea, era și mai bine. Păcat că s-a abolit din Codul Penal. Dacă vreodată se va face referendum, sunt printre primii care o să dea votul. Păcat că n-a avut destulă bărbăție să se împuște atunci”, a declarat soțul victimei într-o intervenție telefonică la Digi24.

Acesta a mărturisit că a aflat informații despre caz doar prin interemediul colegelor de la coafor.

„Eu nu am avut putere decât să mă duc la înfățișare când am fost citat ca martor. De ce să îi văd figura acestui criminal care tot timpul a afișat o pasivitate? Le căuta cu privirea pe fete, parcă le-ar fi spus: „Lasă că scap eu de aici și am eu grijă de voi!”, a povestit bărbatul.

Avocatul lui Vlădan: „Nu este o decizie temeinică și justificată”

Avocatul lui Gheorghe Vlădan, Eugenia Rădoi, a afirmat că, în opinia sa, decizia nu este una temeinică și justificată.

„Din punctul meu de vedere, nu este o decizie temeinică și justificată. Nu am luat la cunoștință despre decizia pe care a emis-o Tribunalul București. Domnul Vlădan nu a premeditat faptele comise, de aceeamă așteptam să primească 20 de ani de detenție”, a declarat aceasta.

Avocatul a mai afirmat că Gheorghe Vlădan nu are posibilitatea financiară de a plăti daunele morale de 150.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri