Vicepreședintele CJ Brăila a fost reținut

Data publicării:
florin mija

Foto: Facebook

Florin Mija a fost ridicat astăzi de procurorii DNA în baza unui mandat de aducere. El se afla în vacanță în Delta Dunării. 

Gheorghe Bunea Stancu a fost ridicat de acasă dis-de-dimineaţă de mascaţii Jandarmeriei şi şi-a petrecut ziua împreună cu anchetatorii, la Consiliul Judeţean, înainte de a fi condus la direcţia anticorupţie.

Procurorii îi bănuiesc de abuz în serviciu şi conflict de interese. 

Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija și un funcționar al Consiliului Județean, care în trecut a ocupat o funcție de conducere în departamentul pentru achiziții din această instituție publică, sunt acuzați că, între 2009 și 2011, ar fi favorizat trei firme în mai multe licitații organizate de Consiliul Județean Brăila. O parte dintre licitații au fost organizate pentru atribuirea unor lucrări de reabilitare a trei spitale din județ, în timp ce celelalte contracte se refereau la lucrări de reabilitare a unor drumuri județene.

Anchetatorii au informații că cele trei contracte de reabilitare a celor trei spitale au fost acordate unei firme la care Gheorghe Bunea Stancu avea acțiuni la momentul respectiv, în jur de 40% din capital. Firma ar beneficiat ulterior și de acte adiționale încheiate de Consiliu, semnate chiar de Gheorghe Bunea Stancu, pentru a întârzia data la care acele lucrări să fie predate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri