Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, prins cu minciuna

Data publicării:
DETALII ACCIDENT

Marius Oprescu a schimbat probele de sânge date după ce a provocat accidentul. Informaţia apare în rechizitoriul procurorilor de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, care citează rezultatele analizelor de sânge comparative, făcute de Institutul de Medicină Legală Mina Minovici.

Accidentul, în urma căruia un bărbat a murit, a fost provocat de vicepreședintele CJ Olt Marius Oprescu pe data de 3 octombrie 2013, la intrarea în Piatra Olt.

Iar imediat după începerea anchetei, procurorii au primit o informație, că probele de sânge au fost schimbate. Au cerut repetarea analizelor și au descoperit că sângele din probe aparținea de fapt altor două persoane, neidentificate până acum. Mai precis, sângele din respectivele probe era grupa A1, în vreme ce vicepreședintele CJ are grupa zero.

Pentru că au fost schimbate fiolele, directorul spitalului și asistentele care au luat probele sunt acuzaţi de fals intelectual și favorizarea infractorului.

În plus, procurorii spun că una din cauzele accidentului ar fi fost neatenția la volan. Anchetatorii au descoperit că, în cele 17 minute scurse din momentul în care Marius Oprescu a plecat din Slatina și până la accident, a primit nu mai puţin de 36 de sms-uri și apeluri telefonice. Vicepreședintele CJ Olt este judecat pentru ucidere din culpă la Tribunalul Olt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri