Victor Ponta atacă din nou justiţia: "Dacă dăm termen o dată pe lună şi apoi ne odihnim în iulie - august...."

Data publicării:
victor ponta - gov 1

În prezent, cel mai mare producător de energie din România mai este implicat în 19 procese, faţă de 75, câte erau iniţial. Hidroelectrica a intrat în insolvenţă pentru a doua oară în 2014.

Dacă instanţa unde ne judecăm cu băieţii deştepţi dă termen o dată pe lună în loc de o dată pe zi e normal să nu o scoatem din insolvenţă prea repede, deşi Hidroelectrica nu mai e de mult o companie care trebuie să stea în insolvenţă. Dar dacă dăm termen o dată pe lună şi după aceea ne odihnim în iulie – august, când e vacanţă şi o ţinem tot aşa... Să dea Dumnezeu să o scoatem în 2016 să o listăm. E o mare pierdere pentru România. Împreună cu ministrul Justiţiei am rugat conducerea Tribunalului Bucureşti să găsească o procedură să decidă mai repede ca să o putem scoate din insolvenţă”, a declarat Victor Ponta.

Hidroelectrica a intrat prima dată în insolvenţă la jumătatea anului 2012.

La scurt timp după declanşarea procedurii, contractele directe ale companiei au fost denunţate, iar Hidroelectrica a început să vină cu energia în piaţă. Totodată, compania a început un program de restructurare care a afectat şi numărul de angajaţi.

Dpă aproape un an de zile, în vara anului 2013, Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă, pentru ca în februarie 2014 să intre din nou în insolvenţă, stare în care se găseşte şi acum.

Hidroelectrica s-a reîntors în insolvenţă în 2014, în urma admiterii, de către Curtea de Apel Bucureşti, a unor recursuri ale 'băieţilor deştepţi'.

„Hidroelectrica s-a întors în insolvenţă în urma unei pronunţări de către Curtea de Apel Bucureşti a hotărârii de admitere a unor recursuri a căror pronunţare fusese amânată. În principal ele sunt cunoscute publicului ca recursurile 'băieţilor deştepţi' la hotărârea de închidere a procedurii. Judecătorul sindic al Tribunalului Bucureşti închisese procedura, Hidroelectrica ieşise din procedura insolvenţei, era liberă să implementeze management profesionist, era liberă să se dezvolte, era liberă să investească, era liberă să se listeze pe bursa de la Bucureşti şi pe cea de la Londra” explica la Digi24 Remus Vulpescu, fost membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri