Sari la conținut

Victor Ponta, la Instanța Supremă

Astăzi, judecătorii ar trebui să continue audierea lui Laurențiu Ciurel, cel care a fost director la complexul energetic din Turceni. Acesta ar fi acordat în mod ilegal mai mult contracte de avocatură lui Dan Șova și firmei acestuia, iar o parte din acești bani ar fi ajuns și la Victor Ponta, spun procurorii. Declarații în fața magistraților va trebui sa dea și Dan Șova.

Victor Ponta nu a făcut multe precizări despre acest dosar. El a spus că declarațiile se fac în altă parte, nu în fața instanței.

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații”, Laurențiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA „Șova și Asociații” suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.