Victor Ponta: Mi-aș dori să putem dezbate și analiza serios ce se întâmplă acum în Germania. Credeți că se poate și în țara noastră?

Data publicării:
victor ponta - fb-1

FOTO: Facebook

Victor Ponta menționează că a scris această postare în contextul scandalului din Germania, unde doi ziarişti au fost acuzaţi că ar fi dezvăluit secrete de stat, pentru că au postat detalii din dezbaterea unei comisii parlamentare despre monitorizarea internetului. Scandalul a luat amploare, iar ministrul justiției a intrat în conflict cu procurorul general, cerând demiterea acestuia, în timp ce magistratul l-a acuzat pe ministru că intervine în anchetă. În cele din urmă, procurorul general a fost demis, iar scandalul rămâne unul dintre cele mai răsunătoare din Germania, intens dezbătut în presă și societate.

Scandal în justiția din Germania din cauza unui site. Ministrul cere demiterea procurorului general

„Mi-aș dori ca în România să putem analiza și dezbate serios ceea ce se întâmplă acum în Germania, ca să învățăm de la alții și să evitam propriile greșeli”, spune premierul. „Teme fundamentale - libertatea presei, independența procurorilor, interesul și secretul de stat, puterea și responsabilitatea politică!! Nu credeți că e important?? Eu cred că da!”, spune premierul, care face și un rezumat al scandalului din Germania.

Ca urmare, premierul cere Consiliului Superior al Magistraturii să nu mai blocheze „constant” dezbateri despre independența justiției, ci, dimpotrivă, să le iniţieze.

Victor Ponta nu a scăpat însă prilejul de a ironiza opoziţia, pe care o acuză că nu învață nimic. Ar trebui, scrie premierul, ca politica să nu se facă azi în România doar cu Miţa Baston şi Vasile Vameşul.  

Azi nu este "Economy" dragi penelisti/pedelisti (ca oricum e clar ca nu invatati nimic). Mi-as dori ca in Romania sa...

Posted by Victor Ponta on Thursday, August 6, 2015

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri