VIDEO. Ce a declarat Nicușor Constantinescu la ieșirea de la DNA

Data publicării:
constantnescu dna

La ieșirea de la audierile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție Constanța, Nicușor Constantinescu a criticat modul în care a fost pus în executare mandatul de aducere.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, considerat unul dintre baronii PSD, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, care au dispus miercuri după-amiază începerea urmăririi penale pe numele său pentru șase infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Anchetatorii l-au citat de mai multe ori pe Nicuşor Constantinescu şi, pentru că a refuzat să se prezinte la audieri, au venit la biroul lui cu mandat de aducere. Nici de data aceasta însă, şeful Consiliului Judeţean nu a vrut să meargă la DNA. S-a împotrivit, aşa că anchetatorii l-au băgat cu forţa în maşină.

Nicușor Constantinescu este audiat acum de procurorii anticorupție din Constanța.

„Am fost ridicat într-o manieră poliţienească, miliţienească, cu luare, cu prindere, suprindere, a unui ales local care nici nu ştie acuzaţiile. Este un mare abuz, o mare gravitate pentru România şi ne mai mirăm apoi de ce ne merge rău”, a spus Constantinescu.

El a susţinut că a fost informat, luni, că în cazul său se fac cercetări într-un dosar, pentru ca acum să afle că există patru-cinci dosare, verificările procurorilor DNA vizând hotărârile Consiliului Judeţean Constanţa în perioada 2009-2013 prind împăduririle din judeţ, lucrările în şcoli şi cămine culturale sau la Spitalul Judeţean.

„Să vină DNA, poliţia politică, şi să conducă ei România. Un Consiliu Judeţean este parlamentul care votează legile. Dacă CJ votează ceva ilegal, atunci prefectul atacă in instanţă şi suspendă hotărârea. Aceste hotărâri (cele vizate de ancheta DNA-n.r.) nu au fost atacate de prefect şi au aviz de legalitate. Ce treabă are DNA să verifice activitatea unui consiliul judeţean?”, a declarat Constantinescu.

El a mai spus că a fost tratat de către procurorii DNA care l-au ridicat şi dus la audieri ca „un animal”, ca un „hoţ”.

„De ce sunt tratat ca un animal, ca un criminal? Am fost bruscat. Fac ce vor în România, nu contează că e USL la guvernare. Ar trebui desfiinţat DNA. M-au luat din parcare ca pe un hoţ, ca pe un animal (...) De câte ori am fost citat legal m-am prezentat cu avocat şi am câştigat toate procesele”, a mai afirmat Constantinescu.

Întrebat dacă este urmărit penal, el a mai spus că nu şi că „abia” i-au fost aduse la cunoştinţă.

„Ce căutau aia de la Bucureşti cu maşini cu girofar să mă ia pe mine ca pe un infractor din parcare. Constănţenii m-au ales ca pe in infractor? E jignitor ce s-a întâmplat”, a adăugat preşedintele CJ Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri