VIDEO. „Comorile” din garajul unei instituții a statului român: 12 motociclete de colecție și bolizi de lux

Data actualizării: Data publicării:
motociclete si masini din garajul anabi
Autoritățile au pus sub sechestru 12 motociclete care au aparținut unor membri din România ai celebrei bande Hell's Angels Foto: captură video Digi24

Au făcut bani din ilegalități și nu s-au ferit să-și arate averile. Suspecții din dosarele penale din România și-au cumpărat mașini de sute de mii de euro încălcând legea, iar când au fost prinși de polițiști, bolizii de lux au fost puși sub sechestru. În garajul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), sunt și 12 motociclete de colecție care le-au aparținut membrilor din România ai bandei Hell's Angels.

La 19 noiembrie 2020, procurorii DIICOT făceau publice niște imagini spectaculoase, filmate cu drona cu termoviziune, din timpul unor percheziții. Vizați erau membrii unui grup de motocicliști din România, afiliat grupării Hell's Angels din America. Suspecții se ocupau cu traficul de droguri, iar la percheziții au fost ridicate și motoarele cu care goneau pe șoselele din țară. Bijuteriile pe două roți stau acum pe loc, puse sub sechestru.

Motocicliștii de la Hell's Angels sunt considerați printre cei mai periculoși din lume. Membrii grupării din România și-au cumpărat cu banii obținuți din traficul de droguri 12 motociclete de colecție, toate foarte scumpe și foarte valoroase.

Bolizii de lux cumpărați de un român cu bani din skimming

În același garaj, alături de motociclete se află cinci mașini care valorează aproape 900 de mii de euro. Au fost sechestrate recent de la un român care făcea parte dintr-o rețea, tot din Statele Unite, care fura bani din conturi.

Cea mai rapidă dintre mașini este un Lamborghini Huracan. Această „bestie” pe roți valorează 240 de mii de euro, are 640 de cai și prinde suta de km/h în mai puțin de 3 secunde.

Se pare că bărbatul era pasionat de mașini decapotabile, tocmai de aceea și-a luat și un BMV M8, care valorează aproape 100 de mii de euro.

Cea mai „ieftină” mașină din colecție este un Mercedes S Class de 33 de mii de euro. Este și cea mai veche, fiind fabricată în 2014.

„Vorbim de un dosar internațional, în acest caz procedurile sunt mai complexe și mult mai detaliate”, spune Cornel Călinescu, directorul ANABI.

Vehiculele confiscate vor fi vândute

Vehiculele confiscate în dosare penale vor fi vândute, pentru recuperarea prejudiciului.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: Toate mașinile pe care le vedeți în spatele meu sunt scoase la licitație, ele au fost sechestrate de la persoane care sunt cercetate în acest moment. Cel mai scump este acest bolid de lux care costă nu mai puțin de 163 de mii de euro și a fost sechestrat de la membrul unei grupări de trafic de persoane din Galați.

„Se află în procedură de valorificare în momentul acesta, având active cinci licitații plus încă trei, cu valoare undeva un milion - un milion 300 de lei”, spune Cornel Călinescu.

În prezent, în garajul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate sunt sechestrate vehicule în valoare de 3 milioane de euro.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri