VIDEO | Infractori români, repatriați. Toader: Noroc că nu erau mulți

Data actualizării: Data publicării:
avion transport italia

Avionul condamnaţilor, o cursă specială azi de la Roma, a adus la Bucureşti 13 criminali, violatori şi traficanţi de carne vie condamnaţi în Italia. Autorităţile din Peninsulă şi-au încheiat socotelile cu ei şi ni i-au trimis ca să îşi execute pedepsele în ţara natală.

Poliţiştii italieni i-au prins, judecătorii din peninsulă i-au condamnat la ani grei de închisoare, dar Italia nu vrea să le şi finanţeze şederea în închisoare aşa că, în baza cooperării internaţionale, ni-i trimite pachet în ţară. Sunt 13 ucigaşi, violatori, proxeneţi şi tâlhari români care îşi vor ispăşi pedepsele în închisorile din România. Vor sta 21 de zile în carantină în Penitenciarul Rahova, apoi vor fi risipiţi în închisorile din întreaga ţară.

Anunţul repatrierii condamnaţilor români a fost făcut, cu entuziasm chiar, de vicepremierul italian, Matteo Salvini, pe Facebook.

Matteo Salvini, ministrul de interne italian: Un zbor Roma-Bucureşti va duce înapoi în România 13 condamnaţi pentru violuri, crime, furturi şi răpiri. Sunt foarte fericit că realizăm ceea ce ne-am propus. Deţinuţii străini pe care îi avem în închisorile noastre trebuie să fie în penitenciarele din ţările de origine.

Poliţiştii italieni i-au îmbarcat în avionul special, şi s-au asigurat că la destinaţie sunt preluaţi în siguranţă deplină. Ministerul Justiţiei de la Bucureşti a gestionat preluarea şi încarcerarea condamnaţilor repatriaţi.

Tudorel Toader, ministrul Justiției: Odată aduși în țară vor executa pedeapsa în condiții corespunzatoare și repet faptul că 13 sunt aduși. Din Danemarca i-am adus pe toți, noroc că nu erau mulți. E dovada capacității sitemului ANP de a asigura condiții corespunzătoare de executare a pedepsei.

Presa din Peninsulă scrie că aeronava care i-a adus pe cei 13 condamnaţi nu se va întoarce goală în Italia. Patru deţinuţi de origine italiană care se aflau în penitenciarele de la noi vor fi repatriaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri