VIDEO. Momentul în care Cristian Borcea iese de la DIICOT, după cinci ore de audieri

Data actualizării: Data publicării:
borcea iesire diicot

După ce a fost eliberat condiţionat din închisoare acum patru luni, Cristian Borcea a ajuns din nou în vizorul anchetatorilor. Fostul patron al echipei de fotbal Dinamo a fost audiat vineri cinci ore la DIICOT, pentru suspiciunile de evaziune fiscală şi spălare de bani, adică exact acuzaţiile care l-au dus şi prima dată după gratii. Cristi Borcea a fost lăsat să plece vineri seara acasă, fiind plasat sub control judiciar, dar trebuie să plătească o cauţiune de două milioane de lei. Iată imaginile suprinse la ieşirea de la DIICOT:

La ieşirea din sediul DIICOT, Cristi Borcea a evitat să stea de vorbă cu jurnaliştii. Procurorii au stabilit pentru omul de afaceri control judiciar şi o cauţiune de 2 milioane de lei. De altfel, a fost o zi de vineri neagră pentru fostul finanţator de la Dinamo, care s-a trezit de dimineaţă cu mascaţii la poartă.

Procurorii DIICOT au căutat timp de 11 ore în locuinţa lui Cristian Borcea dovezi care să le confirme bănuiala că fostul finanţator, împreună cu alţi oameni de afaceri, ar fi prejudiciat statul cu 40 de milioane de lei. Dosarul vizează fapte petrecute în perioada 2010-2013. Procurorii anti-mafia spun că două dintre firmele controlate de fostul acţionar de la Dinamo fac parte dintr-o schemă financiară ilicită, un circuit creat de doi cetățeni din Kazahstan, foşti directori la grupul Rompetrol, vizaţi şi ei de anchetă.

Afacerea ilegală se învârte în jurul banilor obţinuţi de firmele controlate sau sprijinite de cei doi kazahi care făceau parte pe atunci din conducerea Rompetrol. Anchetatorii spun că foştii directori au înregistrat în contabilitate facturi false, ca să nu mai plătească taxe şi impozite statului. Banii ar fi fost transferaţi unor firme pentru ca apoi să se piardă în conturile unor societăţi-fantomă. În realitate, sumele uriaşe au fost împărţite de cei vizaţi acum de investigaţie, susţin procurorii.  În total, 31 de administratori de firme sunt bănuiţi de implicare.

În căutarea dovezilor despre afacerea ilegală în care ar fi implicat şi Cristi Borcea, procurorii au percheziţionat vineri 24 de clădiri din Bucureşti, Ilfov, Brăila şi Constanţa.

Faptele ar fi avut loc exact în perioada în care fostul acţionar dinamovist era judecat în dosarul transferurilor de fotbalişti. Atunci el a fost condamnat pentru evaziune fiscală la 6 ani şi 4 luni de închisoare. A fost eliberat condiţionat chiar în vara acestui an, după ce a executat o parte din pedeapsă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri