VIDEO. Replică acidă a lui Tudorel Toader pentru Augustin Lazăr

Data actualizării: Data publicării:
170704_CSM_PROCURORI_06_tudorel toader augustin lazar INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a mai avut răbdare până la conferința de presă anunțată pentru mâine și i-a răspuns procurorului general în scandalul privind protocolul încheiat de Ministerul Public cu SRI.

Tudorel Toader a avut, luni, o scurtă discuție cu presa.

Reporter: Cum comentați ce a spus domul Lazăr? Cumva, a spus că ați mințit cu privire la acel protocol din anul 2016.

Tudorel Toader: Se numește libertate de exprimare, iar fiecare se exprimă după cum îi dictează limitele de întelegere, ca să nu vorbesc de altele.

Manipularea opiniei publice este frecvent folosită pentru destabilizarea activităţii procurorilor, iar Ministerul Public a acţionat în permanenţă transparent, în spiritul aflării adevărului, a declarat, luni, procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Adevărul nu trebuie să supere pe nimeni, adevărul este riguros, este concret, este neinterpretabil, este unul singur. Din această corespondenţă rezultă cu claritate faptul că Ministerul Public a acţionat în permanenţă astfel: în mod transparent, prin informarea CSM şi a ministrului Justiţiei, în legătură cu toate demersurile iniţiate cu referire la protocoale; în mod constant, pentru desecretizarea protocoalelor din decembrie 2016, primul demers fiind făcut la data de 13 martie 2017, într-un cadru legal, care a reprezentat un mod instituţional de lucru pentru România. A se vedea în acest sens protocoalele similare încheiate de SRI cu Inspecţia Juridică, cu CSM, Înalta Curte şi alte instituţii ale statului român, a precizat Lazăr.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri