VIDEO. Traian Băsescu a stat o oră în fața procurorilor. La plecarea de la Parchet, a primit flori

Data publicării:
traian basescu-audiere - parchet -inquamphoto - 2-1.9.2015

FOTO: inquamphotos.com

ACTUALIZARE 13:00 Fostul președinte a ieșit de la Parchet după o oră. „N-am făcut decât un lucru simplu, mă apăr şi voi continua să mă apăr”, a declarat el. O admiratoare i-a oferit un buchet de flori înainte de a se urca în mașină.

Fostul preşedinte a fost citat pentru a da o declaraţie în dosarul în care este acuzat de ameninţarea Gabrielei Firea, după schimbarea încadrării faptei. A fost pentru a patra oară când Traian Băsescu a trebuit să le răspundă anchetatorilor la întrebări. 

„S-a solicitat, fără să se dea declaraţie, o confruntare cu doamna Firea. Urmează să se pronunţe procurorul de caz. (...) Ce să lămurească? Cum nu-şi va găsi soţul acasă? Cum rămâne o mamă fără tatăl copiilor ei? Asta a proferat inculpatul Traian Băsescu”, a declarat, la rândul său, Lucian Bolcaș, avocatul Gabrielei Firea.  

ACTUALIZARE 11:50 Traian Băsescu a ajuns la Parchetul General. Nu a făcut prea multe declarații și părea destins. Este pentru a patra oară când ajunge la Parchet. A fost întâmpinat de un mic grup de susținători, care în ciuda ploii, îl așteptau încă de dimineață cu pancarte.


La începutul acestei luni, procurorii au schimbat încadrarea juridică, din şantaj, în ameninţare, în dosarul în care fostul lider de la Cotroceni a fost reclamat de senatoarea PSD Gabriela Firea.

Ameninţarea se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de la 3 luni la un an. Scandalul a pornit după o declaraţie făcută de Traian Băsescu. Acesta i-a transmis senatoarei că într-o zi nu o să-şi mai găsească soţul acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri