Viorica Dăncilă vrea ordonanţe de urgenţă pe completurile de 5 judecători

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila Inquam Photos Octav Ganea (1)
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Viorica Dăncilă spune că nu-i mai înţelege pe oficialii de la Bruxellles. Se plânge că nu mai ştie dacă să mai dea sau nu ordonanţe pe Justiţie. Vrea să reglementeze rapid completurile de cinci judecători, dar aşteaptă propunerea din partea lui Tudorel Toader. Vrea să îi convingă şi pe mai marii Europei de necesitatea unui astfel de act normativ.

Viorica Dăncilă, premierul României: Am avut discuţii cu Frans Timmermans despre anumite acte normative care consider că trebuie date în România - mă refer la completul de 5 . Şi voi avea o discuţie şi cu ceilalţi, care ne cer să nu intervenim în justiţie, şi Guvernul nu a intervenit, dar în acelaşi timp ne cer să intervenim pentru anumite aspecte în justiţie.

Reporter: Domnul Tajani ...

Viorica Dăncilă: Da. Deci, efectiv nu mai înţelegem nimic . să intervenim sau să nu intervenim în justiţie?

Reporter: Ordonanţele când urmează să le daţi? Le-aţi văzut măcar ?

Viorica Dăncilă: Am vorbit de completul de 5. Nu am văzut încă ordonanţa, nu am discutat încă cu domnul Toader. O să am o discuţie cu domul Toader, dar sunt de acord că trebuie să armonizăm toate directivele europene. Sunt obligatorii, avem si avertisment de infringement pe unele, că trebuie să transpunem toate deciziile CCR. Acestea sunt lucruri de normalitate.

Citește și Viorica Dăncilă: Nu s-a dat niciun act normativ care să lezeze bunul mers al Justiţiei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri